• Nonnen er en klassisk belgisk abbey-ale. Hun er brygget på gode råvarer, belgisk aromamalt, rørsukker, belgisk gær og traditionelle europæiske humlesorter.

    Hun er gylden og indbydende med et vedholdende hvidt skum, behagelig uden skarpe kanter og dejligt fyldig.

    Nonnen tilfører Syndikatet et skær af fromhed og uskyld, men rygterne vil vide, at hun kan hjælpe med mere end syndsforladelse.

    Opskriften er en videreudvikling af bryggerens bronzevinder ved DM i 2010.

    Ingredienser: Vand, bygmalt (pils, pale, aroma, biscuit, special-b), sukker, humle (goldings, saaz) og belgisk gær.

    • Alkohol: 6,6% vol.
    • OG: 1,062
    • FG: 1,012
    • Farve: 21 EBC
    • Bitterhed: 25 IBU

    1/2 lietr af Nonnen svarer til ca. 2,2 genstande.

    Stilart: 10A Humlometer Nonnen

  • Amerikansk inspireret mild ale. Gylden halmgul farve, blidt hvidt skum og let krop. Enkel og ligetil at drikke, men så godt skruet sammen, at du ikke vil kede dig.

    Belgiske specialmalte giver en let brødagtig grundsmag, som krydres pikant af den amerikanske humleblanding.

    Velegnet som tørstslukker eller reparationsøl. Det moderate alkoholniveau gør den til den oplagte fyraftensøl for øldrikkere med sans for både kvalitet og trafiksikkerhed.

    Mekanikeren er en af Syndikatets letteste øl, hvilket fint afspejler hendes ry, når der hviskes i organisationens kroge.

    Bryggeren er flere gange hørt udtale, at det faktisk er den af alle hans øl, han er mest tilfreds med. Let sag. Stor smag.

    Ingredienser: Vand, bygmalt (pale, biscuit, special-b), havre, humle (nugget, willamette, citra) og engelsk alegær.

    • Alkohol: 4,0% vol.
    • OG: 1,043
    • FG: 1,013
    • Farve: 14 EBC
    • Bitterhed: 30 IBU

    1/2 liter af Mekanikeren svarer til ca. 1,3 genstande.

    Stilart: 4D Humlometer Mekanikeren

  • Krofatteren er en rødbrun overgæret øl, tilblevet i et eksklusivt samarbejde mellem Den Lille Kro og Syndikatet.

    Brygget efter belgisk forbillede og sammensat så den med sin fyldighed og karakter passer til et bredt udsnit af traditionelle danske retter.

    Smagen er kompleks og blid, frugtig og let krydret. Diskrete noter af karamel, chokolade og tørret frugt.

    Lad Krofatteren servere til alle danske frokost- og middagsretter.

    Ingredienser: Vand, 5 slags belgisk bygmalt, hvedemalt, muscovado sukker, humle (simcoe) og belgisk alegær.

    1/2 liter af Krofatteren svarer til ca. 1,9 genstande.

    • Alkohol: 6,0% vol.
    • OG: 1,062
    • FG: 1,016
    • Farve: 43 EBC
    • Bitterhed: 20 IBU
    Stilart: 11A Humlometer Krofatteren

  • Vi har taget afsæt i en klassisk belgisk witbier med en stor andel af umaltet hvede. En forfinet, sprudlende, lys halmgul ale, hvor den traditionelle smag understreges og udvides med brug af markante amerikanske humletyper. Lidt tørhumle er også anvendt.

    Selvom Strandløven ikke hører til blandt Syndikatets alkoholstærke øl, hører vi ofte fra fans, at han fylder godt i munden.

    Strandløven turnerer verden rundt og lever efter mottoet: “Der findes en six-pack til enhver lejlighed.” Find ham, hvor solen skinner.

    Ingredienser: Vand, bygmalt, hvede, havre, humle (citra og willamette), krydderier (appelsin, koriander) og belgisk witgær.

    • Alkohol: 5,0% vol.
    • OG: 1,052
    • FG: 1,015
    • Farve: 6 EBC
    • Bitterhed: 20 IBU
    1/2 liter Strandløven svarer til ca. 1,7 genstande. Stilart: 7C Humlometer Strandløven

  • Sekretæren er vores bud på en moderne tolkning af den klassiske belgiske trippel. Mere sød, mere smagfuld, mere karakter, mere interessant. Stærk og fyldig, vinøs og frugtrig, indslag af citrus og melon, kompleks, intens og behagelig. Sølvmedalje i Belgisk-kategorien ved DM i 2010.

    Sekretæren anbefaler sig som en lækker tørstslukker, men forsigtighed tilrådes ved indtagelse af større mængder: Hun er stærkere end hun ser ud til.

    Sekretæren begår sig vel som aperitif og som ledsager til lyse retter. Og med sin søde og afdæmpede attitude egner hun sig særdeles godt som ingrediens i madlavningen.

    Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedemalt, havre, sukker, humle (citra) og belgisk alegær.

    • Alkohol: 8,2% vol.
    • OG: 1,080
    • FG: 1,018
    • Farve: 8 EBC
    • Bitterhed: 28 IBU

    1/2 liter Sekretæren svarer til ca. 2,8 genstande.

    Stilart: 10B Humlometer Sekretæren

  • Direktøren er baseret på den opskrift, der vandt guld i Belgisk-kategorien ved DM og samlet guld ved Skandinavisk Mesterskab i 2010.

    Direktøren er en stærk, mørk ale baseret på et mix af specielt udvalgte belgiske malttyper og en autentisk belgisk trappistgær. Aromaen præges af mørke bær og frugt. Den blide og komplekse smag er krydret, vinøs, karamel- og kandissød, let olieagtig og med et delikat indslag af chokolade, balanceret med en velafstemt bitterhed. Øllen vil begå sig glimrende til kraftige retter, til frokostbordet og endda som ledsager til desserter med chokolade.

    Direktøren er videreudviklingen af bryggerens prisbelønnede øl, der bl.a. vandt guld ved det samlede skandinaviske mesterskab i 2010. Den vil udvikle sig med alderen og kan gemmes i mange år.

    Ingredienser: Vand, 7 slags malt, sukker, humle, krydderier og belgisk gær.

    • Alkohol: 8,5%
    • OG: 1,084
    • FG: 1,020
    • Farve: 50 EBC
    • Bitterhed: 30 IBU

  • Peter Bennike er salgschef i Syndikatet. Han elsker de bitre, aromatisk IPAer, og det kan ikke blive vildt og udfordrende nok.

    I 2013 præsenterede han Syndikatets brygmester Jonas Jacobsen for en udfordring: “Du kan ikke brygge en øl, der er for bitter til mig.”

    Handsken blev taget op. Der blev studeret og testbrygget med sigtekornet indstillet på en virkelig bitter Pale Ale, gerne ude af balance men ikke uden at det giver mening. På Ølfestivalen i 2014 forsøgte Jonas så på en hemmelig fadølshane med 80 liter prototype at overrumple både Peter og festivalgæsterne med denne vanvittige øl. Navnet gav sig selv og i smug havde Syndikatets faste illustrator Torben Iisager begået en tegning af Peter til fadølsskiltet - og siden hen til etiketten.

    Første glas blev skænket til idémanden selv, som med sit sædvanlige skæve smil kundgjorde at det var godt forsøgt, men den var altså ikke for bitter. Publikum var også begejstrede nok til at de 80 liter var udsolgt halvvejs inde i festivalen.

    I 2015 skaffede vi de cirka 50 kg humle, der skulle til for at brygge 1000 liter. I første omgang kun som fadøl. Sådanne humlemængder er en udfordring når det kommer til at tappe på flasker. Men den slags er jo blot et spørgsmål om teknisk udvikling, så siden starten af 2016 har du kunnet finde Psykopaten på hylderne hos vore forhandlere af flaskeøl. Udviklingsprocessen var lang, og vi er stolte af resultatet.

    • Alkohol: 5,8% vol.
    • OG: 1,060
    • FG: 1,016
    • Farve: 21 EBC
    • Bitterhed: 500 IBU *

    *) teoretisk bitterhed. Vi kan max. smage forskel på omkring 100 IBU

    1/2 liter af Psykopaten svarer til ca. 1,9 genstande.

    Stilart: 6B++ Humlometer Psykopaten

  • Stilarten Saison stammer fra det sydlige Belgien, hvor denne type øl historisk har været serveret til sæsonarbejdere i landbruget. Tørsten var stor, og man havde krav på op til fem liter øl hver arbejdsdag, men for stadig at kunne passe det hårde arbejde var alkoholstyrken holdt på beskedne 3-3,5%. Siden begyndelsen af 1900-tallet har en typisk Saison Ale holdt sig omkring 5-6% alkohol.

    Det særligt spændende ved ølstilen er at den trods sit lave spritindhold, formår at levere en læskende og spændende oplevelse. Forklaringen ligger i gæren. Saisongærstammer gærer langt ud og efterlader den færdige øl med lav restsødme og højt indhold af smagsgivere. Der findes masser af Saison’er på markedet, som er brygget på helt typisk vis: lys, let, læskende skylleøl på cirka 5%. Og langt de fleste er glimrende. Så sådan en behøver vi jo ikke at brygge. I stedet fik vi den idé at spænde buen og lade Saisongæren arbejde med en ekstra stærk øl, hvor maltbasen udgøres af hele fire slags korn.

    Hippien er således brygget på både lys bygmalt, hvedemalt, rugmalt og havre. Derudover har vi givet den ret meget gas med smags- og aromahumlerne Citra og Simcoe. Tørhumlet er hun også.

    Farven er gylden. Tør, men ikke for tør. Bitter, men ikke for bitter. Kompleks, men alligevel nem at gå til. Læskende og trods sin styrke lader hun sig nemt indtage i store mængder. Vi kan jo kalde det for en Imperial Multigrain Hoppy Saison. Du må gerne forvente en behagelig øloplevelse udover hvad du troede var muligt for så lys en øl.

    Ingredienser: Vand, bygmalt, hvede-malt, rugmalt, havre, humle (magnum, citra, simcoe) og saisongær.

    • Alkohol: 10,0% vol.
    • OG: 1,078
    • FG: 1,004
    • Farve: 13 EBC
    • Bitterhed: 60 IBUt

    1/2 liter Hippien svarer til ca. 3,3 genstande.

    Stilkart: 10D++ Humlometer Hippien

  • Denne mørke vinterale er baseret på specielt udvalgte belgiske malttyper og belgisk overgær.

    Den krydrede aroma præges af frugt og mørke bær. Den blide og komplekse smag er karamelog kandissød, krydret og med delikate indslag af lakrids og chokolade, balanceret med en velafstemt bitterhed.

    Frelseren vil velsigne hvert et julebord og sprede glæde til julefrokosten eller efter julemiddagen. Gem nissepigerne væk og lad Frelseren forsøde juletiden.

    Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedemalt, sukker, humle, krydderier og gær.

    1/2 liter Frelseren svarer til ca. 2 genstande

    • Alkohol: 6,0%
    • OG: 1,062
    • FG: 1,016
    •  Farve: 55 EBC  
    • Bitterhed: 20 IBU
    Stilart: 11A Humlometer Frelseren

  • En moderne ravfarvet ale med utilsløret amerikansk inspiration. Lidt mere end bare en IPA, men ikke mere end at den kan nydes af alle, som kan lide en velhumlet øl.

    Intens floral aroma med duftnoter af citrus, harpiks, frugt og fyrrenåle følges op af en fyldig smag, som suppleres med noter af malt, nødder og karamel. Det hele er holdt sammen af en god fast bitterhed.

    Simpelthen en øl, der holder – og stadig vores egen mest foretrukne fyraftensøl.

    IPA er en rigtig nydelsesøl for entusiaster og er en velegnet ledsager til mad, der har en vis sødme, f.eks. retter med barbecue og sur/søde saucer.

    Ingredienser: Vand, bygmalt (pale, crystal, cara), hvedemalt, havre, humle (cascade, nugget, columbus, amarillo, simcoe) og amerikansk gær.

    1/2 liter Agenten svarer til ca. 2,5 genstande.

    • Alkohol: 7,5% vol.
    • OG: 1,070
    • FG: 1,014
    • Farve: 20 EBC
    • Bitterhed: 70 IBU
    Stilart: 6B Humlometer Agenten

  • Denne klassiske undergærede tyske øltype har fyldig krop, karakter og behagelig sødme. Den er rund og blød i smagen. Sådan er Borgmesteren fra Syndikatet også.

    Syndikatets Doppelbock er blevet til i et ærefuldt samarbejde med borgmesteren af Hjortshøj nord for Århus.

    Farven er brun og rødlig som mørk kobber. Den traditionelle maltede smag suppleres med delikate indslag af karamel og chokolade.

    En bock passer til mange slags mad, og den er særdeles god til det kolde bord. Vi drikker den meget gerne til påskefrokosten, til sommerens grillretter, efterårets kålretter og om vinteren til gule ærter.

    Ingredienser: Vand, malt (münchener, pale, hvede, karamel, chokolade), humle (northern, saaz) og tysk lagergær.

    • Alkohol: 7,2% vol.
    • OG: 1,074
    • FG: 1,019
    • Farve: 40 EBC
    • Bitterhed: 20 IBU

    1/2 liter Borgmesteren svarer til ca. 2,4 genstande.

    Stilart: 3C Humlometer Borgmesteren

  • Elskerinden fra Syndikatet er en helt speciel øl.

    Syndikatets brygmester arbejdede i fire år på udviklingen af en særlig stout, på opfordring fra sin kone. Hun havde en original idé om en helt ny slags, utraditionel dessertøl: Vanilje, fløde og karamel.

    Det blev starten på et hjemligt samarbejde, som efter mange grublerier, eksperimenter, diskussioner, testbryg og prøvesmagninger, endelig i foråret 2015 var nået til at vi kunne forsøge med en større portion.

    Vi bryggede 400 liter som fadøl og lancerede den som nyhed på Ølfestivalen samme år, hvor der blev udskænket cirka 1200 glas. Hun blev modtaget med stor opmærksomhed og popularitet. Og opnåede iøvrigt andenpladsen i det års festivalkonkurrence, hvor temaet var “kvindeøl”. Det hele gik op i en højere, men tragisk, enhed. Sagen var nemlig at idékvinden bag denne øl prøvesmagte den endelige version den 7. maj. Hun var så tæt på at være tilfreds, som hun nogensinde kunne være. Vi konkluderede at den var perfekt, færdigudviklet og meget helstøbt. Og vi besluttede at der aldrig må ændres ved den, fordi hun ikke længere selv kunne deltage i udviklingen. Renate Jacobsen afgik ved døden tre dage senere, efter næsten fem års kamp mod sin kræftsygdom.

    Efterhånden har denne Imperial Vanilla Milk Stout etableret sig som en hjørnesten i sortimentet. En kraftfuld, afbalanceret, elskelig dessertøl. Tænk sprødristet toffee, fløde og verdens sødeste vanilje, samlet i en helt ny slags øloplevelse.

    Denne øl er dedikeret til kvinden, der skabte den. Se video og hør Jonas fortælle om tilblivelsen af denne enestående øl. Se video her

    Ingredienser: Vand, bygmalt (munich, pils, ruby, melano, choko), havre, laktose, humle (magnum, mosaic), vanilje og alegær.

    • Alkohol: 10,0% vol.
    • OG: 1,110
    • FG: 1,036
    • Farve: 90 EBC
    • Bitterhed: 50 IBU

    1/2 liter af Elskerinden svarer til ca. 3,3 genstande.

    Stilart: 8B/9E/13E Humlometer Elskerinden

  • Hele den danske bryggeribranches festabe nummer et, Martin Bo Petersen fra Næstved har brygget denne øl sammen med Syndikatet. Festaben fra Syndikatet.

    En festlig smagsbombe, der nok får humøret frem hos de fleste.

    Maltprofilen er nok det festligste, vi har set i en stout. Og samtidig har vi brygget med de allerfestligste humletyper på markedet. Toppet op med et skud jumborosiner og sidst men ikke mindst: et solidt skvæt eksklusiv Arbusto rom fra “Hos Walter” i Ebeltoft.

    Ingredienser: Vand, bygmalt (pale, pils, arome, melano, special-b), ristet byg, sukker, humle (citra, eldorado), rom, jumborosiner og gær.

    • Alkohol: 10,0% vol.
    • OG: 1,091
    • FG: 1,015
    • Farve: 80 EBC
    • Bitterhed: 80 IBU

    1/2 liter af Festaben svarer til ca. 3,3 genstande.

    Stilart: 9E / 13C Humlometer Festaben

  • Årgangsbryg 2017

    Siden 2013 har vi hvert år givet bryggerne lov til at slippe fantasien og kreativiteten helt løs. Her giver vi os selv lov til at eksperimentere uden skelen til prisen på råvarerne eller andre kommercielle hensyn. Det er der kommet spændende og unikt øl ud af, nogle år mere vellykket end andre.

    I 2017 prøver vi at eftergøre den mest feterede øl af alle: Westvleteren 12 fra det belgiske trappistkloster St. Sixtus. Selv den bedste efterligning resulterer dog altid i noget nyt.

    Maltblandingen er klassisk med blot tre forskellige typer belgisk kvalitetsmalt og under kogningen har vi tilsat to forskellige slags mørk sirup, også hentet i Belgien.

    Øllet er gæret på den samme gærstamme som bruges til forbilledet til denne øl.

    Har vi så ramt samme smag som forbilledet? Nej, det gør man heldigvis aldrig. Men vi påstår at resultatet er en fantastisk og vellykket øl, som vil få kenderne til at overveje om den burde have haft en gul kapsel.

    I denne øl vil du fornemme duft og smag af malt, karamel, rosiner, stenfrugter, kandis og meget andet. En stor, kompleks og karakteristisk øl.

    Potentiale som gemme-øl.

    Ingredienser: Vand, 3 slags belgisk bygmalt, 2 slags belgisk sirup, humle (nugget, styrian) og belgisk trappistgær.

    • Alkohol: 10,2%
    • OG: 1,090
    • FG: 1,013
    • Farve: 75 EBC
    • Bitterhed: 35 IBU

  • Øl med kaffe og skummet mælk

    Meget kaffe endda.

    Vores vildeste eksperiment i 2017 er at forsøge at brygge en øl, der kan være ølentusiastens valg, når andre får sig en god kop mocca. Ikke sort som de helt store stouts. Ikke skarp som det lille espressoshot. Bare herlig at drikke ved enhver lejlighed, lidt ligesom en cappuccino. Velskænket i et glas ligner den endda en italiensk café longo med crema skum og det hele.

    Aromaen efterlader ingen tvivl, her er der kaffe. Når du sipper til øllen oplever du en kompleks men letløbende brown stout, hvor afdæmpet bitterhed, underliggende sødme og velintegreret kaffesmag går hånd i hånd. Oplevelsen varierer alt efter serveringstemperatur, så du må nok arbejde lidt med at finde din helt egen dybde.

    Hver eneste ingrediens er udvalgt med henblik på optimalt at supplere hovedingrediensen: kvalitetsespresso fra Brasilien, Columbia og Sumatra, ristet i Danmark mindre end en uge før brygdagen og kværnet umiddelbart før brygningen.

    Som den sidste detalje for at nærme sig cappuccinoen er der tilsat et skud mælkesukker.

    Alt i alt er denne øl ikke mindre delikat end god øl og god kaffe hver for sig.

    Ingredienser: Vand, bygmalt (matis otter, havre, cafe), ristet byg, kaffe, laktose, humle (perle, cascade) og overgær.

    • Alkohol: 8,0%
    • OG: 1,086
    • FG: 1,026
    • Farve: 70 EBC
    • Bitterhed: 70 IBU