• Stilarten Saison stammer fra det sydlige Belgien, hvor denne type øl historisk har været serveret til sæsonarbejdere i landbruget. Tørsten var stor, og man havde krav på op til fem liter øl hver arbejdsdag, men for stadig at kunne passe det hårde arbejde var alkoholstyrken holdt på beskedne 3-3,5%. Siden begyndelsen af 1900-tallet har en typisk Saison Ale holdt sig omkring 5-6% alkohol.

    Det særligt spændende ved ølstilen er at den trods sit lave spritindhold, formår at levere en læskende og spændende oplevelse. Forklaringen ligger i gæren. Saisongærstammer gærer langt ud og efterlader den færdige øl med lav restsødme og højt indhold af smagsgivere. Der findes masser af Saison’er på markedet, som er brygget på helt typisk vis: lys, let, læskende skylleøl på cirka 5%. Og langt de fleste er glimrende. Så sådan en behøver vi jo ikke at brygge. I stedet fik vi den idé at spænde buen og lade Saisongæren arbejde med en ekstra stærk øl, hvor maltbasen udgøres af hele fire slags korn.

    Hippien er således brygget på både lys bygmalt, hvedemalt, rugmalt og havre. Derudover har vi givet den ret meget gas med smags- og aromahumlerne Citra og Simcoe. Tørhumlet er hun også.

    Farven er gylden. Tør, men ikke for tør. Bitter, men ikke for bitter. Kompleks, men alligevel nem at gå til. Læskende og trods sin styrke lader hun sig nemt indtage i store mængder. Vi kan jo kalde det for en Imperial Multigrain Hoppy Saison. Du må gerne forvente en behagelig øloplevelse udover hvad du troede var muligt for så lys en øl.

    Ingredienser: Vand, bygmalt, hvede-malt, rugmalt, havre, humle (magnum, citra, simcoe) og saisongær.

    • Alkohol: 10,0% vol.
    • OG: 1,078
    • FG: 1,004
    • Farve: 13 EBC
    • Bitterhed: 60 IBUt

    1/2 liter Hippien svarer til ca. 3,3 genstande.

    Stilkart: 10D++ Humlometer Hippien

  • Elskerinden fra Syndikatet er en helt speciel øl.

    Syndikatets brygmester arbejdede i fire år på udviklingen af en særlig stout, på opfordring fra sin kone. Hun havde en original idé om en helt ny slags, utraditionel dessertøl: Vanilje, fløde og karamel.

    Det blev starten på et hjemligt samarbejde, som efter mange grublerier, eksperimenter, diskussioner, testbryg og prøvesmagninger, endelig i foråret 2015 var nået til at vi kunne forsøge med en større portion.

    Vi bryggede 400 liter som fadøl og lancerede den som nyhed på Ølfestivalen samme år, hvor der blev udskænket cirka 1200 glas. Hun blev modtaget med stor opmærksomhed og popularitet. Og opnåede iøvrigt andenpladsen i det års festivalkonkurrence, hvor temaet var “kvindeøl”. Det hele gik op i en højere, men tragisk, enhed. Sagen var nemlig at idékvinden bag denne øl prøvesmagte den endelige version den 7. maj. Hun var så tæt på at være tilfreds, som hun nogensinde kunne være. Vi konkluderede at den var perfekt, færdigudviklet og meget helstøbt. Og vi besluttede at der aldrig må ændres ved den, fordi hun ikke længere selv kunne deltage i udviklingen. Renate Jacobsen afgik ved døden tre dage senere, efter næsten fem års kamp mod sin kræftsygdom.

    Efterhånden har denne Imperial Vanilla Milk Stout etableret sig som en hjørnesten i sortimentet. En kraftfuld, afbalanceret, elskelig dessertøl. Tænk sprødristet toffee, fløde og verdens sødeste vanilje, samlet i en helt ny slags øloplevelse.

    Denne øl er dedikeret til kvinden, der skabte den. Se video og hør Jonas fortælle om tilblivelsen af denne enestående øl. Se video her

    Ingredienser: Vand, bygmalt (munich, pils, ruby, melano, choko), havre, laktose, humle (magnum, mosaic), vanilje og alegær.

    • Alkohol: 10,0% vol.
    • OG: 1,110
    • FG: 1,036
    • Farve: 90 EBC
    • Bitterhed: 50 IBU

    1/2 liter af Elskerinden svarer til ca. 3,3 genstande.

    Stilart: 8B/9E/13E Humlometer Elskerinden