• Peter Bennike er salgschef i Syndikatet. Han elsker de bitre, aromatisk IPAer, og det kan ikke blive vildt og udfordrende nok.

  I 2013 præsenterede han Syndikatets brygmester Jonas Jacobsen for en udfordring: “Du kan ikke brygge en øl, der er for bitter til mig.”

  Handsken blev taget op. Der blev studeret og testbrygget med sigtekornet indstillet på en virkelig bitter Pale Ale, gerne ude af balance men ikke uden at det giver mening. På Ølfestivalen i 2014 forsøgte Jonas så på en hemmelig fadølshane med 80 liter prototype at overrumple både Peter og festivalgæsterne med denne vanvittige øl. Navnet gav sig selv og i smug havde Syndikatets faste illustrator Torben Iisager begået en tegning af Peter til fadølsskiltet - og siden hen til etiketten.

  Første glas blev skænket til idémanden selv, som med sit sædvanlige skæve smil kundgjorde at det var godt forsøgt, men den var altså ikke for bitter. Publikum var også begejstrede nok til at de 80 liter var udsolgt halvvejs inde i festivalen.

  I 2015 skaffede vi de cirka 50 kg humle, der skulle til for at brygge 1000 liter. I første omgang kun som fadøl. Sådanne humlemængder er en udfordring når det kommer til at tappe på flasker. Men den slags er jo blot et spørgsmål om teknisk udvikling, så siden starten af 2016 har du kunnet finde Psykopaten på hylderne hos vore forhandlere af flaskeøl. Udviklingsprocessen var lang, og vi er stolte af resultatet.

  • Alkohol: 5,8% vol.
  • OG: 1,060
  • FG: 1,016
  • Farve: 21 EBC
  • Bitterhed: 500 IBU *

  *) teoretisk bitterhed. Vi kan max. smage forskel på omkring 100 IBU

  1/2 liter af Psykopaten svarer til ca. 1,9 genstande.

  Stilart: 6B++ Humlometer Psykopaten

 • Elskerinden fra Syndikatet er en helt speciel øl.

  Syndikatets brygmester arbejdede i fire år på udviklingen af en særlig stout, på opfordring fra sin kone. Hun havde en original idé om en helt ny slags, utraditionel dessertøl: Vanilje, fløde og karamel.

  Det blev starten på et hjemligt samarbejde, som efter mange grublerier, eksperimenter, diskussioner, testbryg og prøvesmagninger, endelig i foråret 2015 var nået til at vi kunne forsøge med en større portion.

  Vi bryggede 400 liter som fadøl og lancerede den som nyhed på Ølfestivalen samme år, hvor der blev udskænket cirka 1200 glas. Hun blev modtaget med stor opmærksomhed og popularitet. Og opnåede iøvrigt andenpladsen i det års festivalkonkurrence, hvor temaet var “kvindeøl”. Det hele gik op i en højere, men tragisk, enhed. Sagen var nemlig at idékvinden bag denne øl prøvesmagte den endelige version den 7. maj. Hun var så tæt på at være tilfreds, som hun nogensinde kunne være. Vi konkluderede at den var perfekt, færdigudviklet og meget helstøbt. Og vi besluttede at der aldrig må ændres ved den, fordi hun ikke længere selv kunne deltage i udviklingen. Renate Jacobsen afgik ved døden tre dage senere, efter næsten fem års kamp mod sin kræftsygdom.

  Efterhånden har denne Imperial Vanilla Milk Stout etableret sig som en hjørnesten i sortimentet. En kraftfuld, afbalanceret, elskelig dessertøl. Tænk sprødristet toffee, fløde og verdens sødeste vanilje, samlet i en helt ny slags øloplevelse.

  Denne øl er dedikeret til kvinden, der skabte den. Se video og hør Jonas fortælle om tilblivelsen af denne enestående øl. Se video her

  Ingredienser: Vand, bygmalt (munich, pils, ruby, melano, choko), havre, laktose, humle (magnum, mosaic), vanilje og alegær.

  • Alkohol: 10,0% vol.
  • OG: 1,110
  • FG: 1,036
  • Farve: 90 EBC
  • Bitterhed: 50 IBU

  1/2 liter af Elskerinden svarer til ca. 3,3 genstande.

  Stilart: 8B/9E/13E Humlometer Elskerinden