Årgangsbryg 2017

Siden 2013 har vi hvert år givet bryggerne lov til at slippe fantasien og kreativiteten helt løs. Her giver vi os selv lov til at eksperimentere uden skelen til prisen på råvarerne eller andre kommercielle hensyn. Det er der kommet spændende og unikt øl ud af, nogle år mere vellykket end andre.

I 2017 prøver vi at eftergøre den mest feterede øl af alle: Westvleteren 12 fra det belgiske trappistkloster St. Sixtus. Selv den bedste efterligning resulterer dog altid i noget nyt.

Maltblandingen er klassisk med blot tre forskellige typer belgisk kvalitetsmalt og under kogningen har vi tilsat to forskellige slags mørk sirup, også hentet i Belgien.

Øllet er gæret på den samme gærstamme som bruges til forbilledet til denne øl.

Har vi så ramt samme smag som forbilledet? Nej, det gør man heldigvis aldrig. Men vi påstår at resultatet er en fantastisk og vellykket øl, som vil få kenderne til at overveje om den burde have haft en gul kapsel.

I denne øl vil du fornemme duft og smag af malt, karamel, rosiner, stenfrugter, kandis og meget andet. En stor, kompleks og karakteristisk øl.

Potentiale som gemme-øl.

Ingredienser:
Vand, 3 slags belgisk bygmalt, 2 slags belgisk sirup, humle (nugget, styrian) og belgisk trappistgær.

  • Alkohol: 10,2%

  • OG: 1,090

  • FG: 1,013

  • Farve: 75 EBC

  • Bitterhed: 35 IBU